Pauk glava za trimer univerzalna

Sada možemo da Vam ponudimo univerzalnu PAUK-glavu za trimere, koja se lako montira na sve trimere koji mogu da koriste i nož, jer za montažu iste potrebna je matica kojom se nož zateže (levi navoj).

IMG_0924

Sve što je potrebno dobija se u setu, uključujući i 4 komada najlon niti.

Set možete poručiti preko naše narudžbenice, na ovom sajtu ili nas pozovite na 0638955062.

Košenje

travnjak_makro_(2)_580(1)

Košenje je, po pravilu, najbolje obaviti pre kiše – da bi se koren trave lepo natopio vodom a biljka bila spremna da nastavi vegetaciju.

Košenje posle kiše je teže, trava je sočnija, puna vode i teža, a ako se pokosi i ukloni sa zemlje a koren ostane izložen suncu – koje obično „pripeče“ posle kiše  od lepog travnjaka ne ostane ništa osim tanke žute i ubrzo sasušene trave.

Preporuka je sačekati nekoliko dana, da se prosuši teren, i da se poveća gustina vlati i tek onda kositi, a i tada kositi na oko 7 cm od površine zemlje. Posle 5-7 dana postupak ponoviti, tada može da se spusti nivo na 5cm od zemlje.

Tako će se formirati gust, zdrav travnjak, koji je otporniji na eventualni sušni period.

Roto lanac – glava za trimer

Roto lanac - glava za trimer 1Roto lanac - glava za trimer 2

Još jedna novost na našem tržištu: ROTO LANAC – glava za trimere i motorne kose!

Na prvi pogled izgleda opasno, ali ga je proizvođač atestirao i garantuje bezbednost. Pouzdaniji je i trajniji od raznih noževa i cirkulara koje dobijamo uz trimere, a nepoznatog su porekla.

Preporučuje se za trimere i motorne kose čiji su motori od 25 do 45 kubika (dakle – za većinu mašina). Težina celog Roto lanca je 260 grama, koliko iznosi i težina prosečne plastične glave srednje napunjene najlonom – što znači da nije nikakvo dodatno opterećenje za motor.

Prednost lanca nad noževima je, da posle udara u kamen ili metal,  ne trpi značajna oštećenja, koja su neminovna na noževima.

Roto lanac je najbolji za košenje zapuštenih terena, koji su obrasli raznim biljem, a gde ima i kamenja, cigle, betona, gvožđa… Montaža je krajnje jednostavna – navije se na trimer kao bilo koja glava za košenje. Preporučuje se ujednačen gas pri košenju.

Na stanju ih imamo sa navojem 10 – 1,25 i 8 – 1,25.

Novi roto lanac možete naručiti po ceni od 2699 dinara u našoj e-prodavnici.

„PAUK“ nova glava za trimere

Pauk glava za trimerPauk glava za trimer

Nova glava za trimere i motorne kose odlikuje se lakom upotrebom, sigurna je i veoma lagana (155 grama sa najlonima) tako da minimalno opterećuje Vašu mašinu, a daje maksimalni učinak. Ako jedna ili više niti pukne, mašina ne trese, košenje se nastavlja bez problema.

Menja bilo koju glavu, dostupna za navoje fi 8-1,25, fi 10-1,25, . Urezan u nju je levi navoj. Rukom se zavija na trimer, kao bilo koja plastična glava. Za punjenje najlonom,  potreban je samo imbus br.6.

Mogu da je koriste svi kineski trimeri (Villager, Straus, Agm, Power, Womax…., ) kao i Husqvarna (ne svi modeli), Partner,Jonsered, Dolmar, Kawasaki….

Cena je 999,00 – šaljemo kurirskim službama (pouzećem, ili posle uplate na račun), a možete je naručiti i u našoj e-prodavnici.

 

Najlon (nit, struna) za trimere i motorne kose

Nit najlon struna za trimer - clanakNajlon za trimer se proizvodi u više dimenzija i različitih poprečnih preseka (fizičke osobine), i po osnovnoj sirovini od koje je napravljen (hemijske osobine). Proizvođači se utrkuju da naprave što kvalitetniji, a ujedno i što jeftiniji najlon – što nije baš lak zadatak.

Po debljini, najčešće se dele na: 1,3 1,65 2,00 (za električne trimere) , zatim 2,4 2,7 za motorne kose srednje snage, i 3,0 i 3,3 za jače i profesionalne motorne kose.

Po poprečnom preseku dele se na okrugle, četvrtaste, zvezdaste i upredene. Okrugli, četvrtasti i zvezdasti su namenjeni košenju trave, niže, ali i visoke. Četvrtasti i zvezdasti su se pokazali kao izdržljiviji u „borbi“ sa različitim travama. Kod namotavanja na istu glavu, neokrugli nit staje oko 10-20% posto manje u odnosu na okrugli, što je zanemarljivo, jer je izdržljiviji. Upredeni najlon često ima nadimak „whisper“ (šaputanje), iz razloga što manje pravi buke tokom košenja. Preporučuje se za gradske sredine, okoline bolnica, škola i sl.

Postoji i „dupla nit“, to su najloni koji se sastoje iz dva različitih osobina najlona, a njihovo spajanje je omogućilo veću otpornost na kidanje, kao i manje lepljenje namotaja u glavi trimera ili motorne kose, što omogućava lagano odmotavanje istog, kada zaželimo.

Valja pomenuti i biorazgradive niti, koje se, kada se nađu na zemlji, ubrzano – uz pomoć vlage i sunca, razgrađuju na neotrovne sastojke, te tako ne zagađuju čovekovu okolinu.

Oštrenje noža kosilice

r1

Nož kosilice ne seče svojom oštrinom, već brzinom. Košenjem se nož i tupi, mada se češće dešava da se ošteti udarom u kamen, ciglu i slično, sakriveno u travnjaku. Možete sami da skinete nož i naoštrite ga, ravnom turpijom ili brusilicom, ali najvažnije je proveriti da li je ravnomerno „naoštren“.

Ovo je najbolji i najefikasniji način za tu proveru. Ako ne stoji ovako – doći će do neprijatnih trešenja pri košenju, moguće i do dodatnih kvarova, kao i do ozleda kosača!