Rad trimerom za košenje

IMG_0018

Ako ste kupili nov trimer za travu na benzinski pogon (mešavina):

 • Kao gorivo koristite benzin i kvalitetan dvotaktol, strogo poštujući odnos ulja i benzina, kako proizvođač trimera zahteva!
 • Za vreme prvih 10 sati rada, neka motor radi umerenom brzinom. Nemojte pogoniti motor maksimalnom brzinom dok se sve komponente ne razrade. Nakon toga može se pogoniti i maksimalnom brzinom.
 • Nakon prva dva sata rada, proverite da li su svi vijci i navrtke dobro zategnuti, a ako je potrebno dotegnite.
 • Kada 2 plastične niti postanu prekratke, ubrzajte motor, udarite glavu sa reznom niti o zemlju i automatski će 2 plastične niti izaći (produžiti se) i biti odsečene na pravilnu dužinu. Ako je neophodno, ponovite ovu operaciju.
 • Svakih 25 sati rada podmažite menjač. Odvijte šraf kućišta zupčanika i stavite mast unutra koristeći adekvatani alat, ili direktno iz tube. Koristite specijalnu menjačku mast koja je napravljena za uslove visokih temperatura. Vratite šraf i zategnite.

Ako nešto zapne – javite nam se! Tu smo da pomognemo!

10 mišljenja na „Rad trimerom za košenje

 1. Dado

  Postovanje,
  Kupio sam nov trimer pa me zanima ovako:

  -koji benzin koristiti i koji dvotaktol i kako praviti mjesavini mislim na omjer
  -kojom.masti podmazivati glavu trimera
  -gdhlje se nalazi taj saraf od mjenjaca i kojom.masti ga podmazivati

  Odgovor
  1. Sonja Bečejski Autor članka

   Poštovanje Dado,
   najbolje je da pitate prodavca koji Vam je prodao trimer, sva ta pitanja, on zna koju ste mašinu kupili.
   Pozdrav, SB alati.

   Odgovor
   1. laszlo

    Poštovani, imam pitanje pa neznam di da ga postavim pa eto, .. naime i.am reiner stihl fs87 i našima je stvarno prava ali muči me sledece: kad ga upalim ne drži mi ler gas već se odmah ugasi čim padnu okretaji. Čitao sam da bi trebalo da se podese oni vijci odozada ali eto koje ve vaše.mišljenje u savjet.
    Hvala i Lp

    Odgovor
    1. Sonja Bečejski Autor članka

     Poštovani,
     jeste, kada se mašina gasi na leru nije dobro štelovanje dizni na karburatoru. Ako niste tome vični, bolje potražite pomoć iskusnog servisera, jer ako se ne našteluje dobro može doći do pregrevanja motora i ozbiljne i skupe štete.
     Pozdrav, SB alati.

     Odgovor
 2. Jozef

  Postovani,
  Imam nov trimer marke gleo-mac.pri upotrebi se greje vrat trimera gde se montira glava i to bas bude dosta vruce.da li trebam dodati jos masti,ili je mozda nesto drugo u pitanju?hvala unapred

  Odgovor
  1. Sonja Bečejski Autor članka

   Poštovani,
   normalno je da se greje jer je upravo tu glavni prenos izmešu kardana i alata, zato nosač glave mora da se redovno podmazuje. Proverite i po potrebi dodajte namensku, kvalitetnu mast u nosač glave (za veliki broj obrtaja i povišenu temperaturu). I u buduće posle svakih 10-15 sati rada isto radite.
   Pozdrav, SB alati

   Odgovor
 3. Safet

  Trier mdt Radi I u toku nekoliko vremena rada u gasi moram pricekat par minutia I upali Ali primetijosam crevo sto ide od rezervara u karburatoru da je brobijeno I u firtru pusta Benz in

  Odgovor
  1. Sonja Bečejski Autor članka

   Poštovani,
   svašta može da bude, najverovatnije je potrebna zamena membrana u karburatoru i filtera goriva u rezervuaru , ali moguće je da je i problem sa strujom. Zamenite svećicu, pa pokušajte da radite, ako ne prima gas onda je karburator a ako kad se ugasi mora da se sačeka da bi upalila elektronika je.
   Pozdrav, SB alati

   Odgovor
 4. Amar

  Poštovani , prilikom paljenja trimera , trimer nema reakciju lera , odmah punim gasom radi i ne staje , ne prepoznaje gas uopce i samo tako radi , koje je vase misljenje ? Moram da ga ugasim jer stvarno para usi , lijep pozdrav .

  Odgovor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *