Припрема косилице за нову сезону

IMG_0010

Нова сезона кошење само што није почела. Верујемо да се многи од вас који имају травњак, башту или врт, већ припремају за њихово уређивање. Но јесте ли припремили своју косилицу за нову сезону?

 • Пре почетка сваке сезоне неопходно је проверити неке кључне ставке код ваше косачице као што су филтер, свећица, нож, сајле и уље.
 • Пре почетка сваке сезоне кошења препоручљиво је да се на моторној косилици замени филтер и свећица. Промена свећице се обавља скидањем капице за свећицу и употребом посебног кључа за свећицу.
 • Ако уље нисте променили ни прошле године, онда је свакако време да то учините!
 • Оштрење ножа је посао који захтева већу стручност, јер нож треба не само наоштрити већ и балансирати. Неправилно наоштрен нож тресе целу косилицу и не само да није пријатно косити, већ је и опасно по оног ко коси.

Ми вам стојимо на располагању за било који стручни савет у вези кошења. Још да поменемо да имамо све врсте свећица и већину филтера за ваздух за моторне косилице, као и квалитетна уља и разне врсте нових ножева за косилице. Такође вршимо и услужно оштрење ножева.

4 мишљења на “Припрема косилице за нову сезону

 1. Božidar Rakić

  Imam kosilicu SABO QUANTUM XM 50 BRIGGS&STRATION, o njoj gotovo da ne znam ništa, pa Vas molim da mi pomognete u sledećem:
  – koju svećicu da stavim (postojeća ne verujem da je original),
  – koje ulje da sipam i kako da ispraznim staro?,
  – benzin sipam bezolovni 95 oktana,
  – filter za vazduh, svećice orginal, ako imate, javi te mi i koja je cena?.
  Pozdrav.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *